Sisäfilee

Tehdään yleensä fileepihvejä mm. coeur de filet, chateaubriand, pippuri-, lehti ja migonpihvit. Sekä paistaminen ja grillaaminen sopii kypsentämiseen. Sisäfilee on ruhon murein ja arvokkain osa.

Ulkofilee

Voidaan käyttää jopa kokonaisena, mutta yleensä ulkofileestä tehdään fileepihvejä mm. lehti- ja entrecotepihvit, wieninleike. Sekä paistaminen ja grillaaminen sopii kypsentämiseen.

Entrecôte

Entrecôte on peräisin Ranskasta, sana on suomennettu välikyljykseksi. Pihvilihaa.

Sisäpaisti

Voidaan tehdä ohuita lehti- ja sipulipihvejä. Sisäpaisti soveltuu myös erittäin hyvin uunipaistiksi, koska se on ruhon mureimpia paisteja. Sisäpaistia kannattaa hauduttaa vain lyhyen ajan. Sekä paistaminen ja grillaaminen sopii myös kypsentämiseen.

Paahtopaisti

Voidaan tehdä ohuita lehti- ja sipulipihvejä. Paahtopaisti soveltuu myös erittäin hyvin uunipaistiksi, koska se on mureimpia paisteja. Paahtopaistiin soveltuu lyhyt haudutus. Sekä paistaminen ja grillaaminen sopii myös kypsentämiseen.

Ulkopaisti

Voidaan käyttää esim. patapaistina, keitettynä paistina, lihakääryleissä, merimiespihveissä, palapaisteissa, vokkiruuissa, ym. Ulkopaisti soveltuu erittäin hyvin myös viipale-, pala- ja suikaleruokiin. Ulkopaisti on sidekudospitoisempi kuin sisäpaisti. Kypsennys vaihtoehtoina paisto+hauduttaminen tai keittäminen.

Kulmapaisti

Voidaan käyttää esim. patapaistina, keitettynä paistina, lihakääryleissä, merimiespihveissä, palapaisteissa, vokkiruuissa, ym. Kulmapaisti soveltuu erittäin hyvin myös viipale-, pala- ja suikaleruokiin. Kulmapaisti on sidekudospitoisempi kuin sisäpaisti. Kypsennys vaihtoehtoina paisto+hauduttaminen tai keittäminen.

Lapa, rinta ja etuselkä

Voidaan käyttää esim. keitettynä lihana (tafelspitz), tilli- ja piparjuurilihana, lihakeittoihin, liha-kasvispatoihin, palapaistina, karjalanpaistina. Kypsennysvaihtoehtoina paisto+hauduttaminen tai keittäminen.