Ruokareseptejä

Home/Ruokareseptejä

Highland-lihapullat

500g Highland Cattle-jauhelihaa
2 dl ruokakermaa
1 dl korppujauhoja
1 sipuli
1 kananmunaa
suolaa, maustepippuria
vähän pieneksi hakattua
kaprista ja aurinkokuivattua tomaattia

Sekoita korppujauhot ruokakermaan. Lisää kuullotettu sipuli, mausteet, kananmuna, kaprikset, aurinkokuivattutomaatti ja lopuksi jauheliha. Sekoita tasaiseksi. Muotoile lihapullat. Paista uunissa 180 astetta noin 20 min.

VINKKI:
Highland Metsästäjänpihvit: muotoile taikinasta pihvejä ja tarjoa pihvien kanssa sienikastiketta.

Juustoinen Highland-keitto

500g highland Cattle –jauhelihaa
6 perunaa
1 sipuli
2 porkkanaa
pala lanttua, selleriä, palsternakkaa
pala purjoa
kokonaisia maustepippureita
suolaa, lihalientä
puoli pkt mustakoskenlaskijajuustoa

Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli.
Laita kiehuvaan suolalla ja pippureilla maustettuun veteen kypsymään perunat ja muut kasvikset. Loppuvaiheessa lisää ruskistettu jauheliha, sipulit sekä lihaliemi. Mausta keitto sulatejuustolla ja ripottele pinnalle persiljaa.

Entrecôte / välikyljys

  1. poista kalvot fileestä veitsellä
  2. leikkaa lihasta poikkisyin pala, noin 150-200g ja nuiji lihanuijalla noin 2cm paksu pihvi
  3. öljyä pihvi molemmin puolin
  4. paista kuumalla pannulla tai parilalla noin 2-3 min. puoleltaan, käännä pihvi kerran. Kypsyysaste on medium
  5. mausta suolalla ja rouhitulla musta- tai pippurisekoituksella
  6. tarjoile maustevoin tai tumman perus- tai punaviinikastik. kanssa

 

Burgundilainen Highland-pata

1 kg Highland Cattle –lapaa, kulma- tai ulkopaistia kuutioituna
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
puoli tuubia tomaattipyreetä
vehnäjauhoja tai maizenaa
3-5 dl punaviiniä
lihalientä
vettä
suolaa, (rosee-) ja mustapippuria
1 prk hillosipulia
2 pientä prk kokonaisia herkkusieniä
100 g savupekonia

Ruskista liha ja sipuli sekä mausta ne. Laita uunipataan lihat ja päälle vesi, lihalientä, tom.pyreetä ja punaviiniä. Anna hautua noin 2 h. Jonka jälkeen lisää pataan ruskistettu savupekoni, hillosipulit ja herkkusienet sekä suurusta vehnäjauholla tai maizenalla. Anna hautua vielä reilu tunti.
170 astetta, yht. noin kolme tuntia.

Highland-käristys

500g Highland Cattle paistia tai lapaa
1 sipuli
1-2 plo olutta
voita
suolaa
mustapippuria

Vuole kohmeisesta lihasta mahd. ohuita lastuja kuten poronkäristyksessä.
Ruskista voissa lihalastut ja sipuli. Mausta ne. Laita uunipataan ja päälle olut. Hauduta uunissa 170 astetta noin kaksi tuntia. Tarjoa perunamuusin ja puolukkahillon kanssa.

Collops of Beef

n. 700g Highland Cattle ulko- tai kulmapaistia paloiteltuna 4 osaan
1 iso sipuli hienonnettuna
180g siivutettuja herkkusieniä
2 rkl vehnäjauhoja
voita
suolaa, rouhittua mustapippuria
2 kpl laakerinlehtiä
n. 2 dl lihalientä

Sekoita keskenään vehnäjauho, suola ja pippuri. Pyörittele lihanpalat seoksessa ja paista ne voissa jokaiselta sivulta 2min. Laita lihanpalat sivuun ja paista varovasti herkkusienet ja sipuli. Laita ne sekä laakerinlehdet pataan ja lihanpalat päälle. Kaada pataan lihaliemi. Anna hautua 180 astetta noin 2 tuntia. Tarjoillaan aidon perunamuusin ja keitettyjen vihanneksien kanssa. Lisukkeena pihlajanmarja- tai viinimarjahyytelöä.

Collops of beef on Skotlantilainen ruoka, jota on perinteisesti valmistettu Burns Night –juhlapäivinä.

Ruadh Highland Á La Päivärinne

500g Highland Cattle paistia suikaleina öljyä
1 pss vihreitä papuja
2 kpl maustekurkkua
1 purjo
1 tlk aurinkokuivattua tomaattia
puoli prk kaprista
cayennepippuria
vettä
pieni pala juustoleipää

Ruskista lihasuikaleet öljyssä. Laita ne uunipataan ja lisää muut aineet sekä noin 1 l vettä. Anna hautua noin 1,5-2 h (riippuen siitä mistä paistista olet ruoan tehnyt) 180 astetta. Kypsään pataan lisätään yksi pieni juustoleipä kuutioina. Tarjotaan perunan tai riisin kanssa.